close
close

Percentage Worksheets For Grade 5

Percentage is a way of expressing a number as a fraction of 100. It is denoted by the symbol “%” and is often used to express how much of something there is in relation to the whole. For example, if 20% of a group of people are male, it means that there are 20 males for every 100 people in the group.

To calculate a percentage, you can use the following formula:

percentage = (part / whole) x 100

For example, if you want to find out what percentage of a class of 30 students are female, and there are 10 females in the class, you can use the following formula:

percentage = (10 / 30) x 100 = 33.3333%

In this case, 33.3333% of the class is female.

Percentage is a useful concept in many different fields, including finance, statistics, and education. It is often used to compare different quantities or to express how much something has changed over time.

Here are some examples of percentage worksheets for grade 5:

Directions: Solve the following percentage problems.

  1. 20% of 80 is what number? Answer: 16
  2. 50% of 40 is what number? Answer: 20
  3. 75% of 60 is what number? Answer: 45
  4. 10% of 50 is what number? Answer: 5
  5. 25% of 100 is what number? Answer: 25
  6. 15% of 80 is what number? Answer: 12
  7. 30% of 60 is what number? Answer: 18
  8. 20% of 50 is what number? Answer: 10
  9. 35% of 70 is what number? Answer: 24.5
  10. 40% of 90 is what number? Answer: 36

Leave a Comment